Успех ученика на државним такмичењима 2022

 

На државно такмичење из математике ученика средњих школа, које је одржано прошле суботе, 7.5.2022. у Шапцу, Јабланички округ представљало је 6 ученика.


Златановић Борис, ученик 2. разреда  Гимназије Лесковац који је освојио  III награду, професорице Јовановић Марија
Николић Маша, ученица 3. разреда Гимназије Лесковац  која је такође освојила  III награду, професорице Јовановић Марија 
Стевић Никола ученик 4. разреда Гимназије Лесковац, који је освојио   I награду, професорице Пешић Ивановић Јелена 
 
Маша Николић и Никола Стевић су према освојеним наградама и тренутним условима уписа на електротехнички факултет овим остварили право уписа на овај факултет без полагања пријемног испита. 
 
Поред њих на државно такмичење учествовали су и ученици
Ђорђевић Димитрије. 4 разред Гимназија Лесковац 
Јовановић Анђелија, 3 разред,  Гимназија ,,Стеван Јаковљевић'' Власотинце и 
Константиновић Ива, 3. разред Гимназија Лесковац
 
....... 
 
На државно такмичење ученика основних школа, из нашег округа учествовали су ученици 
ученици 6. разреда Анастасија Стевић, ОШ "Васа Пелагић" Лесковац, наставница Виолета Анђелковић,  и Ђорђе Марковић, из ОШ "Вожд Карађорђе" Лесковац наставник Бобан Николић 
ученик 7. разреда  Петар Минић ОШ "Светозар Марковић" Лесковац, наставница Валентина Тренчић
ученици 8. разреда Елена Бјелетић ОШ "Јосиф Костић" Лесковац, наставник Саша Стојановић, ученици из одељења надарених за математику Илија Ристић,  ОШ "Вук Караџић" Лесковац и Михајло Стојиљковић,  ОШ "Вук Караџић" Лесковац  наставнице Гордане Цветановић 
 
 
 
..........
 

Друштво математичара Србије, Математички факултет у Београду и Студентска унија математичара “СУМА”, организују такмичење за ученике средњих школа – „HS Algorithm“ (High School Algorithm).

“HS Algorithm” је такмичење које има за циљ проверу знања из информатике и математике и развијање тимског духа учесника, као и упознавање средњошколаца са Математичким факултетом.

На финално такмичење које ће се одржати 14. маја 2022. у просторијама Математичког факултета са почетком у 12 часова. пласирала се екипа ученика 3. разреда Гимназије Лесковац из одељења ученика са посебним склоностима ка рачунарству и информатици у саставу: 

Маша Николић, Марија Младеновић, Алекса Николић и Огњен Цекић. 

Након свечаног отварања такмичења, тимови ће решавати задатке на папиру у трајању од 2 сата. Пошто задаци буду прегледани, следи свечано затварање догађаја и додела награда најбољим такмичарима.

За најбоље такмичаре обезбеђене су вредне награде. Укупни наградни фонд износи 150.000 динара.

На окружно такмичење средњих школа из рачунарства и информатике учествовали су ученици Ђорђе Станковић, ДимитријеЂорђевић, који су освојили другу награду,  Никола Стевић, трећу награду у А категорији и ученик Александар Трајковић прву награду у Б категорији. Сва четворица су учестовала на државном такмичењу. 

Одржано је државно такмичење из информатике и рачунарства 19.03.2022. на коме је 
Илија Ристић из ОШ "Вук Караџић" , наставнице Јелене Момчиловић, освојио трећу награду и
Ђорђе Марковић, ОШ "Вожд Карађорђе", наставника Стевице Јанковић, освојио прву награду и пласирао се на информатичку олимпијаду. 
 
Такође, одржано је  Такмичење "Кенгур без граница" које свака школа организује за своје ученике. Ово такмичење се организује 

у целом свету, у преко 90 држава,  па спада у ранг Међународних такмичења. Ученици размишљају о истим проблемима и решавају исте задатке које је одабрала комисија састављена од математичара, представника тих држава. 

Финале такмичења биће одржано у недељу 12.06.2022. у Крагујевцу. На финале су се пласирали сви ученици који су освојили прву, другу или трећу награду, из нашег града то су ученици:

Димитрије Бранковић и Вукашин Станојевић, ученици првог разреда  Техничке школе "Раде Металац".

 

Актуелно

Линкови